Vacancies

Vacature (NL)

Commercieel medewerker binnendienst (40 uur)

Waar ga je werken?
Je gaat aan de slag bij een handelsbedrijf gelegen in Echt en komt terecht in een jong dynamisch team. AOKE Europe B.V. is een leverancier van kantoormeubilair. We zijn daarbij gespecialiseerd in ergonomisch kantoormeubilair zoals in hoogte verstelbare bureaus. Onze producten worden voornamelijk geproduceerd in China en worden vervolgens via ons magazijn in Echt gedistribueerd naar onze klanten, die gevestigd zijn door heel Europa.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:
Lijkt het je een uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor het gehele (verkoop)orderproces binnen het bedrijf? Beheers je de Engelse en Nederlandse taal goed en wil jij het aanspreekpunt en de vraagbaak zijn voor de (internationale) klanten? Houd je jezelf graag bezig met commerciële taken en wil je graag werkzaam zijn in een toonaangevend en snelgroeiend bedrijf? Dan ben jij wellicht de commercieel medewerker binnendienst die wij zoeken.

Samen met je collega's zorg je er in deze functie voor dat het gehele orderproces goed verloopt. Je vertaalt vragen van klanten naar passende offertes en orders. Je stelt kostprijsberekeningen op en bent voortvarend in het correct afhandelen van vragen en klachten. Daarnaast onderhoud je contact met (internationale) klanten.

Functie eisen:
  • beschikt over HBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een afgeronde commerciële opleiding;
  • beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • bent service- en klantgericht;
  • bent een flexibele en stressbestendige teamplayer;
  • bent communicatief en administratief sterk.
Wat wij jou bieden:
  • een prettige informele werksfeer en een marktconform salaris;
  • een uitdagende functie bij een groeiend bedrijf;
  • flexibele werktijden, 40 uur per week;
  • doorgroeimogelijkheden op termijn.

Ben jij geïnteresseerd in deze functie, neem dan contact met ons op en stuur een mailtje met CV en motivatiebrief naar Joeri Drenth via joeri@aoke-europe.com of bel naar +31 (0)475 729 890.

AOKE Europe

After having successfully improved working conditions in Asia for over four years, AOKE landed in Europe in 2016 to further promote healthy office environments across the globe. Armed with a rich catalogue of linear actuators, lifting columns, height-adjustable desks and ergonomic accessories, we aim to support employees’ productivity, while diminishing health risks. From our distribution centre in the south of the Netherlands, we serve dozens of suppliers all over Europe, swiftly and accurately.

Do you have any questions?
Be sure to ask us!